2014. október 5., vasárnap

Cosplay tutorial - Mellek! Mellek mindenhol o.O


Igen! Jól látod kedves idegen. MELLEK!

Az animék gyakran tömve vannak bögyösebbnél bögyösebb hölgyekkel. Íme egy kis anime ismertetővel összekötött példázás:



Bal oldalt itt a NouCome című anime "főhősnője" Chocolat, aki csak úgy megjelenik az anime főhőse előtt.

Jobbra pedig a zombigyilkos hölgycsapat A Highschool of the Dead-ből. A zombigyilkolás közben csak a lengő mellek tűnnek fel az embernek.



A Soul Eater-ben sem spóroltak a mellmérettel ezen hölgy esetében.
Ahogyan a Bleach Orihiméjével is bőkezűek voltak az alkotók...


De ugyan ezt lehet elmondani megannyi karakterről. A melles tábort gazdagítja Tsunade banya is.  


Nem kell ahhoz épp ecchi animét néznünk, hogy nagy mellekbe fussunk. A K-project Awashimája is jó példa ide.

De bármelyik nagymellű karaktert is válasszuk "kedvencünknek", az átlagos méret távol áll az itt láthatóktól...



Mit tehet hát ilyenkor egy "normális" lány? A: a karakter "kisebbített" változatává válik. B: Megoldásokat keres. És mis a legjobb megoldás? Naná hogy két pár szépen összehajtott zokni! 
A vicceket félretéve a zokni valóan jó megoldás.

Itt van pár alkalmas variáció a mellek nagyobbításához: 

Tipp 1:

Húzd ki magad! :D Nem vicc. Ha nem kell nagy változás, akkor ez is épp elég lehet. Ha görnyedten jársz, akkor ideje kiegyenesedni.
A következő tippem már hasznosabb...

Tipp 2:

Ha úgy érzed elég kicsi idomokkal áldott (átkozott) meg a sors akkor ez a legjobb mód a számodra.

Amire szükséged lesz: 
  • A szorosan illeszkedő párnázott melltartó merevítővel
  • Zoknik
  • Egy kicsit nagyobb melltartó ami szintén párnázott és merevített. 
  • A párnázott, nem merevített melltartó (sokkal nagyobb, mint a többi - valahova azoknak is be kell férni ;) )
  • Smink (bronzosító vagy sötét barna szemhéjfesték)
Nem éppen ez a legkényelmesebb mód megjegyezném...

Az öltözködést a legkisebb melltartóval kezdjük (ez szerintem logikus). Erre vesszük fel a következő (egyel nagyobb) melltartót. Itt ajánlott olyan melltartót használni ami elölről hagyományos, merevített hátul viszont a sortmelltartókat idéző "trikó" háta van. Ez nagyobb tartást biztosít.
És most jöhetnek a zoknik! 
Tekerd fel őket és helyezd az első(!!!) melltartóba: húzzuk a melleket felfelé, hogy minden szépen illeszkedjen. Használhatunk speciális szilikont is, de a zokni is tökéletesen megteszi ;) Főleg, hogy a zokni "töltési" mérete változtatható kicsitől a nagyig!
Jöhet az utolsó melltartó, a maximum méret. Ennek sokkal nagyobbnak kell lennie, hogy "be tudja fogadni" a többi melltartót. Ennél már nincs szükség merevítésre, mivel ez már csak a nagyobb hatás miatt kell, viszont szintén szivacsosnak (push up) kell lennie. Merevítés nélkül jobban fog illeszkedni az alatta levőkre.
Végül egy kis smink. Ez a lépés elengedhetetlen a valós hatás érdekében. Használj por alapú terméket. Egy sötétbarna (esetleg) szemhéjpúder (aminek semmi vöröses árnyalata nincs - tényleg rendes barna), de lehet egy fajta szürke vagy hamuszürke. Ezzel egy árnykos hatást fogunk elérni, mégpedig úgy a mell feletti részt szép ívesen egy kisebb szakaszon árnyékoljuk vele.
Itt egy ábra arról, hogy hova is kell kerülnie a kis sötét "árnyéknak".
Ha ezzel megvagy, élvezheted a "melleid".


Alapjáraton nem támogatom a push up-ot, mert a lányok a mellüket a nyakukba tolják, mintha lenne ott valami... De cosplayes célokra szerintem tökéletesen megfelel. Jómagam mikroszkópikus mellekkel élek -.- Nem éppen kellemes... De persze ha éppen fiú karaktert választanék, akkor könnyű dolgom lenne a leszorítással...

Tipp 3: mixed tipp
  • Alkalmazhatod az előzőhöz hasonló megoldást kevesebb melltartóval is (szám szerint kettővel).Ilyenkor a felső melltartót el kell hagyni, de a festés itt is fontos! 
  • Egy melltartóval is elérhető nagyobb hatás, ha nem épp a legkisebb a mellméreted, hanem azért van mivel dolgoznod. Ilyenkor vagy egy jó push up amire szükséged van, vagy a jó kis zokni/szikion... 
  • Ha a melledből nem látszana ki semmi akkor a push up extra verzió is szóba jöhet (tényleg extra kicsi mell kell ehhez) amikor szinte az egész mell egy nagy szivacs...
Tipp 4:

Ha nem találsz megfelelő push up melltartót akkor te magad is előállíthatod. Ehhez most egy linkkel szolgálok: http://shalldoll.deviantart.com/art/Making-fake-boobs-244262218
A deviantart a cosplay tutorialok melegágya. Itt mindenre akad megoldás. Legtöbbször angol dolgok kerülnek fel, ezeket bármikor szívesen lefordítom ^^ 

És így a végére: 

Mint mindig, a youtube most is nagy segítség. Vannak akik még ebben a témában is videót csinálnak, ami nem is gond, ha az ember érdekelt a témában. Jöjjön hát 3 hölgy videója, nekik persze van mivel dolgozniuk. 


Nos, csak ennyivel tudok ebben a témában szolgálni, de remélem lesz egy pár ember aki számára ez a cikk hasznos lehet. Köszönöm azoknak akik eddig itt járkáltak és olvastak :) Élvezem ezt a dolgot ^^ Szeretem a cp-s dolgokat, utánajárni, lefordítani stb... Azt hiszem legközelebb a lencse témához fogok közel kerülni :)

Apropó

A cosplay másik véglete a mell leszorítás. Erre is több mód létezik. De a legmegbízhatóbb a speciálisan erre a célra kapható mell leszorítók. Kis mell esetén a fásli is megteszi. De itt is van egy határ ami után már egyik sem ér semmit. 
Érdemes több dolgot kipróbálni és con alkalmával a legbeváltabbat alkalmazni! 

Jó próbálkozást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése